З понеділка в Україні мають подешевшати вживані авто

Читать на русском
З понеділка, 1 серпня, в Україні набуває чинності закон про тимчасове зниження ставки акцизу на вживані автомобілі.

З понеділка, 1 серпня в Україні набирає чинності закон про зниження до кінця 2018 року ставки акцизу на вживані автомобілі.

Відповідне рішення Верховна Рада ухвалила ще 31 травня, пише «Слово і Діло».

Документ, підписаний Петром Порошенком 4 липня, передбачає зниження акцизу на вживані авто, вироблені не раніше 1 січня 2010 року. Діятиме воно до 31 грудня 2018 року.

При цьому зниження ставки акцизу не стосуватиметься легкових автомобілів за кількох умов. Перша умова – якщо автомобіль вироблений чи ввезений через країну, що визнана в Україні агресором, або ж із чи через окуповані території.

Чи можливо реформувати українську митницю? Огляд обіцянок політиківУ День української митниці «Слово і Діло» проаналізувало, чи є у вітчизняних політиків воля до реформування митних органів.

Іншою умовою, за якої знижений акциз не буде застосовуватися, є ввезення на митну територію України з метою особистого користування, чи на користь інших осіб, для обміну, поставки, дарування, комісії, доручення поруки чи інших цивільно-правових договорів або за рішенням суду в кількості більше одного автомобіля протягом календарного року.

Нагадаємо, 22 липня міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко заявив, що на реформування української митниці піде 220 млн дол. США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: