Фракція «БПП» просить Порошенка підписати закон про здешевлення вживаних авто

Читать на русском
Кілька десятків народних депутатів звернулися до Президента Петра Порошенка з проханням найближчим часом підписати закон про зменшення акцизів на імпорт вживаних автомобілів.

Кілька десятків народних депутатів звернулися до Президента Петра Порошенка з проханням найближчим часом підписати закон про зменшення акцизів на імпорт вживаних автомобілів.

Текст звернення з підписами нардепів опублікував у себе в Facebook автор відповідного закону, член фракції «БПП» Роберт Горват, повідомляє «Слово і Діло».

Депутати побоюються, що Порошенко може внести до тексту документа свої пропозиції чи зауваження, тим самим заблокувавши вступ закону в дію та повернувши законопроект на повторний розгляд парламенту.

Продаж вживаних автомобілів: нові правила оподаткуванняВерховна Рада змінила правила оподаткування операцій із продажу вживаних автомобілів. Тепер податкове навантаження на покупця такого засобу пересування значно зменшується.

«Аргументами непідписання називають можливе зменшення надходжень до Держбюджету, скорочення робочих місць, проте ці звинувачення були розглянуті на засіданнях парламентських комітетів та відхилені як необґрунтовані», – зазначається в тексті звернення.

Горват прогнозує, що в результаті збільшення кількості авто суттєво зросте споживання пального і, як наслідок, збільшаться надходження від акцизу до бюджетів усіх рівнів. Окрім того, паралельно очікується зростання малого та середнього бізнесу в галузях обслуговування транспортних засобів.

У тексті звернення наголошується, що авторами відповідного закону є майже половина представників (94 депутати) президентської фракції в парламенті, тому документ необхідно підписати найближчим часом.

Під зверненням підписалися, зокрема, нардепи Мустафа Найем, Артур Палатний, Світлана Заліщук, Оксана Юринець, Сергій Лещенко, Андрій Вадатурський, Ярослав Дубневич, Мустафа Джемілєв, Борислав Розенблат та інші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: