В НАЗК уточнили, коли запрацює система електронного декларування

Читать на русском
В НАЗК запевняють, що система електронного декларування доходів запрацює уже найближчим часом.
Наталя КорчакФото: liga.net

В Національному агентстві з питань запобігання корупції запевняють, що система електронного декларування майна в будь-якому випадку буде запущена 15 серпня.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила керівник Агентства Наталя Корчак, інформує «Слово і Діло».

Вона наголосила, що запланована дата запуску системи не зміниться, хоча, можливо, що з понеділка вона запрацює лише в тестовому режимі.

«Електронне декларування запрацює в будь-якому випадку, це я можу гарантувати на 100%, тому що своє рішення про початок подання і оприлюднення інформації ми не скасовували і скасовувати не будемо. Не потрібно говорити, наскільки це режим тестовий, чи ні. Система подання і оприлюднення інформації буде працювати. Те, що ми хочемо цю систему вдосконалити – ми будемо над цим працювати», – наголосила Корчак.

Вона також повідомила, що сьогодні НАЗК проведе нараду, після якої зробить відповідну заяву. Крім того, за словами Корчак, триває робота з технічними працівникам Держспецзв’язку.

«Сьогодні буде продовжуватися робота технічних працівників в рамках Держспецзв'язку і ми ще не визначилися, коли проведемо своє засідання. Фактично ми готуємося зробити заяву, але запуск системи е-декларування у будь-якому разі буде, тому що, у відповідності з законом, у перехідних положеннях зазначається, що мова йде про подання та оприлюднення інформації декларанта», – зазначила вона.

Нагадаємо, після того, як стало відомо про можливу відстрочку запуску системи електронного декларування через недоліки в збереженні конфіденційної інформації, Президент України Петро Порошенко заявив, що відкладення старту е-декларування неприпустиме і не розглядається як можливий варіант.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: