Чиновників зобов'язали розкривати дані про готівку від 60 тисяч гривень

Читать на русском
Електронне декларування є одією з умов отримання безвізового режиму з ЄС і фінансової підтримки від МВФ.

З 15 серпня до 13 жовтня українські чиновники подадуть електронні декларації за 2015 рік, де в обов'язковому порядку мають вказати заощадження в готівці понад 60,9 тис. грн, подарунки вартістю від 6090 грн і цінні речі – від 121,8 тис. грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Реєстрація електронного декларування буде відкрита цілодобово: будь-яка особа зможе зайти в будь-який час до реєстру й отримати інформацію з публічної сторінки – всі суб'єкти декларування, які її цікавлять, вона зможе знайти або за прізвищем, або за регіональною приналежністю», – говорить заступник директора департаменту контролю та перевірки декларацій, моніторингу способу життя Національного агентства з питань запобігання корупції Тетяна Шкребко.

За її словами, це нововведення є однією з умов отримання безвізового режиму з ЄС і фінансової підтримки від МВФ.

Гройсман: я буду одним із перших, хто заповнить електронну деклараціюПрем’єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє бути одним із перших чиновників, які заповнять електронну декларацію.

Відзначається, що з 15 серпня до 13 жовтня в Україні мають заповнити та подати електронні декларації 2015 року всі чиновники, включаючи Президента, прем'єр-міністра, членів уряду та народних депутатів, суддів, прокурорів, слідчих, держслужбовців і посадових осіб.

З 1 січня до 1 квітня 2017 року державні службовці країни мають подати через електронну систему свої декларації за 2016 рік.

Як повідомлялося раніше, новий закон про електронне декларування доходів чиновників далекий від досконалості, проте громадянське суспільство України та Європейський Союз навіть урізаний варіант цього закону вважають перемогою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: