Суд заборонив проводити ОдесаПрайд–2016

Читать на русском
Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов міської ради і заборонив проведення маршу рівності, запланованого на 13 серпня в Одесі в рамка фестивалю Одеса Прайд-2016.

Одеський окружний адміністративний суд заборонив проводити марш рівності «Одеса Прайд-2016» в Одесі.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

«Суд задовольнив позов виконкому Одеської міської ради щодо заборони проведення 13 серпня двох мирних зібрань Згідно з рішенням суду, обмежено право на проведення Маршу рівності, а також запланованих патріотичних заходів», - йдеться в повідомленні.

У суді сказали, що «рішення прийнято з огляду на високу ймовірність виникнення протистоянь і конфліктів, в ході яких можуть бути вчинені кримінальні правопорушення».

«Організатор патріотичних заходів, який планував проводити своє мирне зібрання одночасно з Маршем рівності, висловлював на адресу учасників ходи загрози. Про це свідчать повідомлення в соціальних мережах. При цьому заявлений їм маршрут патріотичних заходів перетинався з маршрутом Маршу, організованого в рамках фестивалю квір-культури «Одеса Прайд 2016», - наголошується в повідомленні.

ЛГБТ-прайд: ми можемо розуміти, але не приймаємо його до кінця – експертПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо проведення Маршу рівності в неділю в Києві.

«Суд прийняв рішення задовольнити позов міської ради і обмежити право на проведення мирних зібрань організаторам обох запланованих заходів в інтересах національної безпеки», - сказано в повідомленні.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Головне управління Нацполіціі в Одеській області направило лист до Одеської міськради з проханням звернутися до суду для заборони масових акцій у місті в період з 10 по 14 серпня.

Нагадаємо, що виконавчий комітет Одеської міської ради подав позов до Одеського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення в місті «Маршу рівності», запланованого на 13 серпня в рамках фестивалю «Одеса Прайд 2016».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: