ЛГБТ-прайд: ми можемо розуміти, але не приймаємо його до кінця – експерт

Читать на русском
Ганна Малкінаполітичний експерт

В цьому випадку вже в самій назві відбувається підміна понять. Насправді, всі розуміють, якого роду марш і рівність.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політичний експерт Анна Малкіна, аналізуючи організацію Маршу рівності в столиці.

«Тому якщо є якась позиція у представників ЛГБТ, потрібно озвучувати її відкрито, а не подавати у вигляді абстрактної рівності всіх людей незалежно від гендерної, расової, релігійної, етнічної приналежності», – констатувала Малкіна.

Другий аспект, як зазначила вона, в тому, що якщо говорити про євроінтеграцію, то українське суспільство дійсно має бути готовим до розширення меж свободи.

«Європейські країни пройшли свій тривалий шлях для того, щоб прийняти таких представників і їхній спосіб життя в якості моделей, які не є девіантними», – підкреслила вона.

За її словами, наше суспільство поки не готове до такого сприйняття.

«Ми можемо розуміти, що це має місце, але не приймаємо до кінця. Або тоді нам також варто говорити, що ми готові до легалізації одностатевих шлюбів, адаптації дітей такими парами. Станом на зараз українці не готові до цього», – вважає експерт.

Але при цьому, на її думку, менталітет українців – толерантний. Не можна говорити, що в нас обмежують права сексуальних меншин.

«Проблема в цьому контексті перебільшена. Тут ідеться про привернення уваги, що робиться маніпулятивним чином, за допомогою підміни понять, що стосуються хоча б назви самого маршу», – проаналізувала ситуацію Анна Малкіна.

Додамо, що, як повідомляють ЗМІ, на Марш рівності до Києва приїдуть депутати Європарламенту Ребекка Хармс, Ана Гомес і Софі Велт.

Нагадаємо, що Верховна Рада України офіційно підтримала проведення Маршу рівності в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: