Розенко не перевів ортопедичні виробництва на європейські стандарти

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко не перевів протезно-ортопедичну галузь України на європейські стандарти.
Павло Розенко

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко ще на посаді міністра соціальної політики, 28 жовтня 2015 року пообіцяв, що з 1 січня 2016 року протезно-ортопедична галузь України перейде на застосування європейських технічних регламентів відповідності.

В результаті перевірки виконання цієї обіцянки, «Слово і Діло» повідомляє, що 15 липня 2016 року, з 85 українських організацій щодо забезпечення інвалідів протезами, колясками, тільки дві мають міжнародний сертифікат ISO 13485 - це «Український центр реабілітації ветеранів Афганістану» і ТОВ «Центр протезування «Едвардс». Решта аналогічну продукцію зробити не в змозі.

Станом на 8 серпня 2016 року, в Україні вперше розпочато протезування бійців АТО з ампутацією рук новітніми багатофункціональними протезами. Трьом тяжкопораненим учасникам бойових дій встановили біонічні протези іноземного виробництва.

З огляду на те, що вітчизняна протезно-ортопедична галузь не розвинена і не може скласти конкуренцію західним технологіям, редакція ІА «Слово і діло» привласнює обіцянці статус «Не виконано».

Це одна з 10 провалених обіцянок Розенка. Рівень відповідальності віце-прем'єра становить 44%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: