Засновники «Північного потоку 2» відмовилися створювати спільне підприємство

Читать на русском
Це рішення не повинно вплинути на продовження компанією Nord Stream 2 AG раніше запланованого будівництва газопроводу Північний потік 2, включаючи графік проекту.

«Газпром», Engie, OMV, Shell, Uniper і Wintershall прийняли рішення спільно відкликати повідомлення про злиття, подану ними в польський антимонопольний орган UOKiK.

Про це йдеться в спільному повідомленні партнерів по газопровідному проекту, передає «Слово і Діло».

У той же час, рішення заявників про відкликання повідомлення не вплине на продовження компанією Nord Stream 2 AG раніше запланованого будівництва газопроводу «Північний потік 2», включаючи графік проекту.

Всі партнери вважають проект «Північний потік 2» важливим для європейської енергетичної системи, і кожен із заявників буде самостійно шукати можливості вкладу в проект.

«Газпром» намагається домовитися з Польщею про прокладання «Північного потоку-2»Росія запропонувала Польщі укласти контракт на транзит природного газу терміном на 30 років, що вказує на пропозицію прокласти трубопровід «Північний потік-2» морською територією цієї центральноєвропейської країни.

Нагадаємо, що управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі (UOKiK) не змогло погодити створення спільного підприємства між шістьма учасниками, відповідальними за будівництво і експлуатацію «Північного потоку-2».

Як раніше повідомлялося, ФРН може підтримати проект будівництва газопроводу з Росії до країн ЄС «Північний потік-2» при дотриманні вимог законодавства, а також виключенні обмежень поставок газу в Центральну Європу по території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: