«Газпром» намагається домовитися з Польщею про прокладання «Північного потоку-2»

Читать на русском
Польське антимонопольне відомство затягує ухвалення рішення щодо російської пропозиції, досі на неї не відповівши.
Труби на прокладку "Північного потоку - 2" вже готові

Росія запропонувала Польщі укласти контракт на транзит природного газу терміном на 30 років, що вказує на пропозицію прокласти трубопровід «Північний потік-2» морською територією цієї центральноєвропейської країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на слова заступника голови правління енергетичного холдингу Олександра Медведєва.

«Щоб зміцнити цей проект («Північний потік-2» – Ред.), ми, не чекаючи терміну закінчення попереднього контракту, запропонували польським колегам підписати новий контракт на 25-30 років уже зараз, але, на жаль, відповіді на питання не отримали», – сказав Медведєв.

За його словами, польське антимонопольне відомство затягує ухвалення рішення щодо російської пропозиції.

За кілька років надходжень від транзиту російського газу не буде взагалі — експертСпеціаліст поділився міркуваннями про те, що проект РФ «Північний потік-2» може загрожувати Україні.

Нагадаємо, що в рамках проекту «Північний потік-2» планується монтаж двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до кордонів ФРН. На всій протяжності дном Балтійського моря газопровід перетинатиме території економічних зон Швеції, Польщі, країн Балтії та Фінляндії.

Частка «Газпрому» в проекті – 50%, європейських компаній OMV, BASF, Engie, Shell, Uniper (виділена з E.On) – по 10%. Новий трубопровід планується побудувати поруч із «Північним потоком».

Як повідомлялося раніше, ФРН може підтримати проект будівництва газопроводу з Росії до країн ЄС «Північний потік-2» за умови дотриманні вимог законодавства, а також виключення обмежень поставок газу до Центральної Європи територією України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: