У Держдепі прокоментували «кримські» провокації Путіна

Читать на русском
Звинувачення України в провокаціях в Криму мають на меті відвернути увагу від анексії Криму та агресивних дій Росії на сході України.
Елізабет Трюдо

У Державному департаменті США вважають, що тільки уряд України може давати коментарі з приводу того, що відбувається на Кримському півострові, так як це територія України.

Про це заявила представник державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

«Крим – це Україна, тільки уряд України може давати коментарі з приводу того, що відбувається на півострові», – заявила Трюдо.

Вона підкреслила, що заяви РФ мають на меті відвернути увагу від головної проблеми – з одного боку, прагнення Росії анексувати Крим, а з іншого – агресивних дій Росії на сході України.

«Наша позиція по Криму загальновідома. Крим є і завжди буде залишатися частиною України», – додала Трюдо.

Заяви Росії по Криму назвали «старими методами КДБ»Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичус назвав заяви Росії по Криму старими методами КДБ.

При цьому вона закликала Москву припинити незаконну окупацію півострова і нагадала, що санкції, введені відносно Росії, залишаться в силі до тих пір, поки цього не станеться.

Як раніше повідомлялося, Міністерство закордонних справ України засудило організовану Кремлем провокацію в Криму і відкинуло звинувачення на адресу української сторони.

Нагадаємо, що вчора, 10 серпня, Федеральна служба безпеки РФ повідомила про затримання співробітника української розвідки, який намагався організувати теракти в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: