Турчинов пояснив, навіщо Путін вдався до провокацій в Криму

Читать на русском
Турчинов считает, что по заявлению Путина, он готовится к обострению ситуации и срыву Минских соглашений.
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов наголошує, що заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що Україна розпочала терор проти РФ, свідчать про плани російської сторони щодо загострення ситуації в Україні та зриву Мінських угод.

Про це повідомляє прес-служба РНБО, передає «Слово і Діло».

«Заява Путіна, що є продовженням істеричних вигадок ФСБ, свідчить про те, що Росія планомірно готується до загострення ситуації і зриву Мінських угод», - заявив Турчинов.

Він також наголосив, що для подальшої ескалації конфлікту «Путін не вигадав нічого кращого, як дешеву театральну постановку ФСБ з саморобними вибуховими пристроями».

Порошенко прокоментував звинувачення Кремля щодо КримуПрезидент України Петро Порошенко назвав заяву Володимира Путіна про так званих українських диверсантів в Криму цинічною та безглуздою.

«Що стосується терору, про який згадав президент РФ, але тотальний терор, цинічне порушення прав людини і масові вбивства проводяться саме Росією на окупованій території Криму і Донбасу», - зазначив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Він також зазначив, що Крим був, є і буде частиною території України, «хоча й тимчасово окупованою російськими загарбниками».

Нагадаємо, що вчора, 10 серпня Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії повідомила про затримання співробітника української розвідки, який намагався організувати теракти в Криму.

У Міністерстві оборони України спростували інформацію, поширену ФСБ РФ, про участь підрозділів Головного управління розвідки в диверсійної діяльності на території АР Крим та назвали заяви ФСБ спробою виправдати агресію РФ на території включеного півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: