МЗС України закликало світову спільноту запобігти агресії Кремля

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України прокоментувало ситуацію в окупованому Росією Криму та заяву Володимира Путіна.

Міністерство закордонних справ України засудило організовану Кремлем провокацію в Криму та відкинуло звинувачення на адресу української сторони.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в офіційній заяві українського відомства.

В МЗС заявляють, що під надуманим приводом Кремль розгортає гібридну спецоперацію для виправдання окупації Криму та своїх подальших агресивних дій проти України.

Порошенко прокоментував звинувачення Кремля щодо КримуПрезидент України Петро Порошенко назвав заяву Володимира Путіна про так званих українських диверсантів в Криму цинічною та безглуздою.

«Україна рішуче і послідовно засуджує тероризм в усіх його проявах. На цьому тлі слід пам'ятати, що з моменту початку російської агресії проти України у лютому 2014 року внаслідок терористичних актів, здійснених за участі, а також фінансової, матеріальної та технічної підтримки з боку держави-агресора, загинули тисячі мирних громадян України й інших держав. Йдеться, зокрема, про збиття літака рейсу МН17, ракетні удари по Волновасі, Маріуполю, Краматорську та інших мирних українських містах», - заявляє МЗС.

Українські дипломати закликають світову спільноту вжити усіх можливих політико-дипломатичних заходів для того, щоб вплинути на Кремль і запобігти новому витку агресії проти України, а також остаточному зриву Кремлем Мінського процесу.

Нагадаємо, вчора президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну в тероризмі на території Криму. За його словами, на півострові діяли українські диверсанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: