Кабмін виділив кошти на виконання оборонного замовлення

Читать на русском
Харків, як регіон, отримав більше державних гарантій – майже 2 млрд гривень на виробництво і ремонт бронетехніки.

Машинобудівні підприємства міста Харкова, що входять в концерн «Укроборонпром», отримали державні гарантії на залучення кредитів для виконання оборонного замовлення.

Про це повідомив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, передає «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Уряд Гройсмана випустив держгарантії, під які 10 підприємств «Укроборонпрому» зможуть отримати державні кредити. Харків, як регіон, отримав найбільше з цих державних гарантій – майже 2 млрд держгарантій», – сказав Вінник на прес-конференції в Харкові у вівторок.

Виділені фінанси будуть конвертовані через кредити в оборотні кошти підприємств.

У числі підприємств Харкова, які потрапили під дію програми уряду, перебувають ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» (1,35 млрд грн для виробництва 60 БТР-4Е), ДП «Харківський бронетанковий завод» (550 млн грн на ремонт 94 танків Т-64 і 10 танків Т-80), ДП «Харківський завод спеціальних машин» (59 млн грн на ремонт автомобілів «Урал» і КамАЗ зі складів Міноборони), ДП «Харківський автомобільний завод» (на 23 млн грн на ремонт автомобілів МАЗ і МТЛБ зі складів Міноборони).

Винник прогнозує, що до цього переліку може додатися і ПАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ), який може відновити випуск БТЛБ (багатоцільовий транспортер (тягач) легкий броньований).

У МО розповіли, скільки оборонних контрактів уклали з початку рокуМіністерство оборони підписало з початку року оборонних контрактів більш ніж на 3 мільярди гривень.

«Також на лініях Харківського тракторного заводу планується налагодити виробництво української машини піхоти третього покоління, яка буде відповідати сучасним вимогам», – сказав він, додавши, що це стало можливим після зміни в складі власників підприємства.

Відзначимо, що ХТЗ раніше випустив понад 10 тис. самохідних гаубиць «Гвоздика» і десятки тисяч легкоброньованих тягачів БТЛБ.

В даний час проблемою для вітчизняних підприємства є виробництво дизельних двигунів для самохідних гаубиць і БТР. Вони завжди вироблялися в РФ на Ярославському або Челябінському моторобудівних заводах.

Раніше повідомлялося, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів нараду з питання підготовки оборонного бюджету на 2017 рік, в ході якого акцентував на розвитку ракетних комплексів і артсистем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: