Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень країни

Читать на русском
На основі Стратегічного бюлетеня розробляються та реалізуються Державна програма розвитку ЗСУ, державні програми розвитку інших складових сил оборони.

Петро Порошенко постановив ввести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 20 травня 2016 року «Про Стратегічний оборонний бюлетень України», яким схвалив відповідний документ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АП.

«Стратегічний оборонний бюлетень України є документом оборонного планування й розроблений за результатами оборонного огляду з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року», – йдеться в повідомленні.

Бюлетень визначає стратегічні та оперативні цілі оборонної реформи, а також шляхи досягнення цілей оборонної реформи.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що протиповітряна оборона буде реорганізованаСказано 11 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Зокрема, щодо збільшення можливостей сил оборони, активну участь у реалізації Спільної безпекової та оборонної політики ЄС та активну співпрацю з НАТО з досягненням критеріїв, необхідних для набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору», – пише прес-служба АП.

Нагадаємо, що на основі Стратегічного бюлетеня розробляються та реалізуються Державна програма розвитку ЗСУ, державні програми розвитку інших складових сил оборони. Ним також регламентується розробка цільових оборонних програм, спрямованих на створення нових і модернізацію наявних систем, комплексів і зразків озброєння та військової техніки, будівництво важливих військових об'єктів, розв'язання інших проблем у сфері оборони.

Як повідомлялося раніше, з 2014 до 2016 року Збройні сили України отримали 1 995 одиниць озброєнь і військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: