МЗС України обурене відмовою РФ переглянути вироки Кольченка та Сенцова

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України закликало Росію повернути на батьківщину Кольченка та Сенцова.
Сенцов і Кольченко

Міністерство закордонних справ України обурене рішенням Верховного суду РФ відмовити в передачі справи Олега Сенцова та Олександра Кольченка та їх касаційних скарг для розгляду на засіданні касаційного суду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС.

Мін'юст веде переговори про звільнення Кольченка та СенцоваЧотирьох українських бранців можуть повернути в Україну з Росії, але цей процес може тривати рік.

«Українська сторона вже вкотре вказує на незаконність і політичну заангажованість вироку Північно-Кавказького окружного військового суду від 25 серпня 2015 року про незаконне позбавлення волі Олега Сенцова та Олександра Кольченка на 20 і 10 років відповідно з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Розглядаємо таке рішення найвищого судового органу РФ не лише як позбавлення незаконно засуджених українців права на об'єктивний розгляд їхніх справ у суді вищої судової інстанції, але й як нове підтвердження політичного замовлення в цій справі та компрометацію російської судової системи як незалежної гілки влади», – говорять в прес-службі відомства.

МЗС України вимагає від Росії «негайно припинити цинічне порушення прав наших співвітчизників, звільнити їх і повернути в Україну».

Нагадаємо, Верховний суд Російської Федерації відмовив захисту засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова в передачі справи й касаційних скарг на повторний розгляд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: