Експерт пояснив, хто та чому вирішив «прибрати» Плотницького

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

У даній ситуації, можна враховувати якусь схожість з грузинським сценарієм.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи інцидент із замахом на ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького.

«У Грузії було щось подібне, коли одного з глав намагалися усунути або не усунути, а налякати й в результаті він теж був поранений але вижив, після чого різко змінилася його політика, тому є підозри, що це кремлівський слід псевдо замаху», - підкреслив Саакян.

На його погляд, швидше за все Плотницкий занадто сильно обріс джерелами доходу.

Росія посилює присутність в «ЛНР», щоб контролювати Плотницького – розвідкаЗавтра на окуповану частину Луганської області прибуде загін швидкого реагування російської Нацгвардії для тиску на Плотницького та його оточення.

«В даному випадку, людина яка сіла на фінансові потоки явно не буде підконтрольною своїм кураторам і в переломний момент може керуватися власними інтересами та захищати власні активи. Такі фігури для РФ не дуже вигідні, тим більше ми бачили вже кілька разів ротацію голів так званих республік», - аналізує Саакян.

В черговий раз, як зазначив він, потрібно було або дуже добре налякати, або поміняти, якби був летальний результат.

«Що з цього планували російські спецслужби складно сказати. У будь-якому випадку, зараз Плотницький стане більш підконтрольним», - вважає експерт.

«Якби це були внутрішні розбірки, швидше за все, був би летальний результат і після цього ми побачили б триваюче протистояння одного та другого угрупування, оскільки такі речі в тиші дуже складно утримати в секреті. Зараз був би ще «хвіст» і протистояння. Цього немає», - міркує політолог.

На його думку, все було зроблено так, щоб налякати, але не вбити.

«Це схоже на роботу спецслужб за грузинським сценарієм», - резюмував Олег Саакян.

Як відомо, вранці 6 серпня в Луганську підірвали машину Плотницького. Вчора, РосЗМІ повідомили, що Плотницкий виписаний з лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: