Експерт пояснив, чому за «газові піраміди» Онищенка взялися саме зараз

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Не можна виключати, що все розвалиться в суді, але ГПУ та антикорупційні органи зацікавлені довести справу до кінця.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Володимир Воля, аналізуючи заяву Назара Холодницього про те, що до кінця вересня САП надасть суспільству повну картину зі свідченнями в справі Онищенка.

«Генпрокуратура, НАБУ, інші антикорупційні органи дійсно зараз зацікавлені та будуть намагатися, щоб провадження, які вони зараз порушують щодо «газової піраміди» були доведені до кінця хоча б у частині персонажів», – констатував він.

За його словами, на це є кілька причин.

«По-перше, порожній Бюджет. Для його наповнення потрібні кошти й конфіскація може бути своєчасною. По-друге, ситуація на ринку газу. Уряду потрібно щось робити, щоб хоч трохи знизити ціну газу, оскільки цілком імовірно, що восени буде масове невдоволення високими тарифами», – аналізує Воля.

Чи спустять на гальмах справу Онищенка? ЕкспертПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо ситуації з «газовою справою» Олександра Онищенка.

Він підкреслив, що Луценко вже не вперше заявляє, що для нього це справа честі й, можливо, як людина він дійсно так вважає, але той факт, що восени може бути запущений механізм виборів до Верховної Ради, грає велику роль.

«У влади просто немає жодних інструментів, щоб напередодні можливих дострокових виборів люди побачили якийсь інший результат і могли сказати, що жити стало краще. Тому ГПУ так посилено працює хоча б за цими напрямками: ось, ми саджаємо корупціонерів, представників режиму Януковича, є конфіскації», – пояснює Володимир Воля.

Нагадаємо, в САП заявили, що готові надати Великобританії документи для екстрадиції Онищенка. Тим часом ГПУ викликала на допит Миколу Азарова та його сина Олексія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: