Кабмін збільшив субсидії на вугілля і скраплений газ

Читать на русском
Для покриття фінансування цього рішення необхідно збільшити розмір субвенції з державного бюджету на 1,3 млрд грн.

Кабінет міністрів збільшив розмір пільги на придбання твердого палива до 2 тис. грн за тонну і скрапленого газу до 200 грн за балон для населення в 2016 році.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в понеділок, 8 серпня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Пропонується встановити граничний показник вартості твердого палива для надання пільг і субсидій в 2016 році на рівні 2 тис. грн на 1 тонну твердого палива, що на 23,5% більше, ніж в попередньому році і 200 грн на 1 балон скрапленого газу», – сказав міністр соціальної політики Андрій Рева в ході засідання уряду.

Для покриття фінансування цього рішення необхідно збільшити розмір субвенції з державного бюджету на 1,3 млрд грн, що доведе загальний обсяг субвенції на ці цілі до 2,5 млрд грн.

Для 450 тис. сімей, які вже отримали пільги і субсидії в 2016 році, передбачено механізм доплати у зв'язку з підвищенням пільг і субсидій.

Субсидії готівкою: чи запрацює монетизація пільг?Експерт прокоментувала заяву Павла Розенка про те, що повністю монетизована система субсидій має цілу низку недоліків.

Витрати будуть забезпечені за рахунок перерозподілу коштів на субсидії, які накопичилися на рахунках підприємств, що надають послуги з результатами опалювального сезону 2015-2016 років внаслідок теплої зими.

Нагадаємо, що 2 серпня урядовий комітет з питань соціальної політики схвалив проект постанови Кабінету міністрів України про збільшення коштів на субсидування придбаного населенням твердого палива та скрапленого газу.

У базі даних «Слово і Діло» зафіксовано 12 обіцянок міністра соціальної політики України. Всі обіцянки знаходяться в процесі виконання. З повним переліком обіцянок Андрія Реви можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: