Українцям все частіше відмовляють у наданні субсидій

Читать на русском
Головна причина, через яку громадянам можуть відмовити в наданні субсидії, – здійснення великої покупки на суму від 50 тис. грн і більше.

Кількість відмов у наданні субсидії громадянам України на оплату житлово-комунальних послуг за 5 місяців 2016 року порівняно з минулим роком зросла вдвічі – до 18%.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики, передає «Слово і Діло».

«При зростанні кількості субсидіантів з 1,7 млн ​​до 5,5 млн хіба не мало зрости й число тих, кому відмовлять? Збільшення кількості субсидіантів відбулося майже в чотири рази. А зростання відмов – удвічі. Це прийнятний показник», – цитує прес-служба слова очільника відомства Андрія Реви.

Головна причина, через яку громадянам можуть відмовити в наданні субсидії, здійснення великої покупки на суму від 50 тис. грн і більше.

«Трапляються випадки, коли люди приховують такі факти. Для з'ясування правдивості зазначених даних соціальні інспектори звертаються до фіскальних служб», – уточнили у відомстві.

Видатки на субсидії населенню зросли в 12 разів – ДержстатЗагальний обсяг субсидування в грошовому вираженні на оплату житлово-комунальних послуг в Україні в січні-квітні 2016 року досяг 2 млрд 65,8 млн грн.

Але й тут є винятки. «Наприклад, людина продала трикімнатну квартиру, купила двокімнатну, а різницю витратила на лікування. В таких випадках ми давали людям можливість отримати субсидію», – каже міністр соцполітики.

Нагадаємо, що Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», згідно з яким на субсидії для малозабезпечених громадян спрямовується понад 5 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, проведення реформи енергоефективності дозволить уряду щорічно протягом 5 років зменшувати імпорт природного газу на 1-1,5 млрд куб. м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: