Садовий розповів про ситуацію з вивезенням сміття у Львові

Читать на русском
За даними міського голови Львова, ситуація з вивезенням сміття з обласного центру в цілому тимчасово нормалізувалася.
Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий стверджує, що ситуація з вивезенням сміття в обласному центрі є загалом стабільною.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, інформує «Слово і Діло».

«На сьогодні сміття зі Львова вивозиться більш-менш регулярно. Є проблемні моменти, пов’язані з тим, що перевізникам блокували доступ до чергових полігонів», – зазначив львівський мер.

Зокрема, за його словами, в понеділок була спроба завадити сміттєзбиральним машинам доправити побутові відходи на територію приватного автотранспортного підприємства, яке займається вивезенням сміття з міста.

«Логіка протестувальників просто вбивча: «Ми проти вивезення сміття зі Львова, бо… проти. Розвозьте його назад по контейнерних майданчиках і все!». Приїхала поліція – розібралася, перевірила накладні, машини випустили. Очікуємо, що спроби блокування вивезення сміття не припиняться. Будуть шукати будь-який привід», – вважає Садовий.

При цьому він відзначив, що ситуація не безнадійна, та подякував меру Києва Віталію Кличку за можливість вивозити львівське сміття для спалювання в столиці на заводі «Енергія».

«Грибовицька трагедія» може повторитися в будь-якому місті – ТоменкоПроблема зі сміттям стосується не лише Львова, але й більшості українських міст, оскільки в Україні існують тисячі сміттєзвалищ, подібних до Грибовицького.

«Ми досягнули домовленості з Києвом щодо тимчасового прийому ТПВ на місцевий сміттєспалювальний завод. Він недовантажений. Для розуміння масштабів – Київ щоденно продукує 3000 тон сміття, Львів – 650 (з нього лише близько 35% буде вивозитись до Києва, решта – по інших полігонах)», – роз’яснив він.

Щодо будівництва власного сміттєспалювального заводу, то львівська влада досі не може знайти для нього відповідну ділянку.

«Щойно наші спеціалісти приїжджають на місце вивчити ділянку, там їх уже чекають обурені мешканці, попередньо поінформовані, що їхнє село «хочуть перетворити на нові Грибовичі», – зазначив Садовий.

На думку мера Львова, це прояв організованої протидії з боку державного апарату.

Нагадаємо, на Грибовицькому сміттєзвалищі, яке досі закрите через пошуки тіла зниклого еколога, періодично виникають нові осередки займання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: