Геращенко назвала кількість зниклих безвісти на Донбасі

Читать на русском
На сьогодні в полоні бойовиків на сході залишається 107 українців, а в тюрмах Росії знаходиться ще 10 політув'язнених українця.

В результаті військових дій на сході України 498 осіб вважаються зниклими без вісті.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Ми працюємо, щоб для всіх родичів заручників і для рідних зниклих без вісті були хороші новини (зниклих без вісті зараз – 498 осіб, з них 345 – цивільні) ... Це дуже важкий процес», – пише вона.

Заступник голови ВР підкреслила, що постійно інформує родичів зниклих людей про хід пошуку та інші деталі.

Геращенко також поінформувала, що на сьогодні в полоні бойовиків на сході залишається 107 українців.

Геращенко назвав кількість росіян, які воювали на ДонбасіЗа даними проекту «Миротворець», на окупованих територіях сходу України було задіяно в бойових операціях близько 50 тис. громадян Російської Федерації.

«Зараз в заручниках у ОРДЛО залишається 107 осіб, з них 64 військових, інші цивільні. На останній мінській зустрічі вдалося підтвердити наявність вже 45 осіб з цього списку, а не 20, як стверджували бойовики раніше. Це велика і важка робота – знайти людину», – пише вона.

Крім утримуваних в заручниках у в'язницях РФ залишається 10 політв'язнів українця.   Раніше повідомлялося, що протягом року за результатами Мінських переговорів звільнили близько 80 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: