Україна скасує мораторій на експорт деревини

Читать на русском
Восени Україна скасує мораторій на експорт деревини, щоб отримати другий і третій транші макрофінансової допомоги ЄС.

В Україні збираються скасувати заборону на експорт деревини. Таке рішення українська влада ухвалить уже у вересні-жовтні 2016 року.

Про це повідомляє «Обозреватель», передає «Слово і Діло».

В квітні 2015 року Верховна Рада ухвалила закон, яким на 10 років заборонила експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів в необробленому вигляді – лісу-кругляка.

При цьому з 1 листопада 2015 року була запроваджена заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни), а з 1 січня 2017 року – деревних порід сосни.

Така тимчасова заборона на вивезення за кордон деревини була запроваджена не лише для запобігання безконтрольному вивезенню, але й для підтримки української деревообробної промисловості.

Мораторій дозволив би направити сировину на підприємства України, створити нові робочі місця, забезпечити значні наповнення Держбюджету.

В березні 2016 року уряд Арсенія Яценюка запропонував парламенту скасувати заборону на експорт необробленої деревини та вільно переганяти за кордон вирублений ліс.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі-торгового представника України Наталії Микольської, заборона на експорт необробленої деревини не дає Україні отримати другий і третій транші макрофінансової допомоги ЄС.

Нагадаємо, що в липні цього року працівники СБУ разом із Національною поліцією в місті Коростень Житомирської області зупинили діяльність фірми, яка експортувала в Азію нелегально вирублений ліс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: