Підприємства заборгували «Нафтогазу» понад 20 мільярдів гривень

Читать на русском
Заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ перед Нафтогазом за газ, використаний для виробництва теплової енергії в 2016 році, склала 2,3 млрд гривень.

Станом на 2 серпня загальна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 20,7 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба компанії, передає «Слово і Діло».

«Борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 85% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за газ, використаний у виробництві електроенергії, – близько 10%, борг прямих промислових споживачів – близько 5%», – йдеться в повідомленні НАК «Нафтогаз України».

Як зазначається, заборгованість підприємства ВАТ «Київенерго» за газ, використана для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 21 млн гривень і складає 2,3% від загальної суми. Сумарна заборгованість «Київенерго» перед «Нафтогазом» складає близько 893 млн гривень.

«Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ і ТЕЦ за газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 17,6 млрд гривень, з них за 2016 рік – 2,3 млрд гривень», – наголошується в повідомленні.

Варто зазначити, що за минулий тиждень заборгованість загальної суми зменшилася на 186 млн гривень.

Як повідомлялося раніше, державна виконавча служба заарештувала рахунки ПАТ «Київенерго» через штрафні санкцій підприємства з боку НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що «Нафтогаз України» в рамках розгляду в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма заявив про вимогу компенсації компанією «Газпром» понад 26,6 млрд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: