Дерев’янко «забув» поцікавитися розслідуванням дій посадовців АМКУ

Читать на русском
Народний депутат так і не звернувся до Генпрокуратури щодо службового розслідування дій високопосадовців Антимонопольного комітету України.
Юрій Дерев'янко

Позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко так і не звернувся до Генеральної прокуратури України щодо проведення службового розслідування дій Антимонопольного комітету України у зв’язку з перевіркою авіакомпаній «Міжнародні авіалінії України», «ЮТейр Украина» и «ЯнЕйр».

Зокрема, після того, як АМКУ на початку липня 2015 року не виявив порушень законодавства про захист економічної конкуренції при встановленні тарифів цими авіакомпаніями, Дерев’янко запевнив, що ініціює перевірку дій самих представників Антимонопольного комітету.

«Потрібно негайно проводити внутрішнє розслідування щодо службових осіб, які давали такі висновки. І ми будемо звертатися до Генпрокуратури з цього приводу», – зазначив тоді народний депутат.

Але станом на початок грудня того ж року жодного депутатського запиту до Генеральної прокуратури з цього приводу Дерев’янко не надсилав. Більше того, коли в березні 2016 року «Слово і Діло» надіслало народному обранцю інформаційний запит щодо цього питання, то не отримало на нього відповіді. Оскільки з моменту направлення інформаційного запиту минуло вже півроку, ця обіцянка отримує статус «не виконано».

Такий же статус мають іще 6 обіцянок нардепа. Загалом, із рівнем виконаних обіцянок у 19%, Дерев’янко в рейтингу відповідальності народних депутатів посідає лише 230 місце.

Нагадаємо, 30 березня АМКУ оштрафував іншу компанію, пов’язану з олігархом Ігорем Коломойським, – ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» на суму 121,68 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: