НАБУ викрила злочинну схему в «Укрзалізниці»

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро затримало трьох посадовців Укзалізничпостачу, які розкрали 20 млн гривень.

Детективи Національного антикорупційного бюро разом із працівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали організаторів злочинної схеми з розкрадання бюджетних коштів на державних закупівлях в одній із філій «Укрзалізниці».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Відповідно до вказаної схеми, впродовж 2015 року службові особи ДП «Укрзалізничпостач» (наразі – філія ПАТ «Укрзалізниця») спільно з представниками суб’єктів господарювання штучно завищували вартість предметів закупівлі на суму понад 20 млн грн (за ціни договору поставки близько 55 млн грн), забезпечували оплату, легалізовували одержані кошти», – повідомили в НАБУ.

НАБУ скерувало до суду справу про розтрату 115 мільйонів гривень «Украгролізингу»НАБУ завершило досудове розслідування в рамках кримінального провадження щодо розтрати та заволодіння майном НАК «Украгролізинг».

Детективи Бюро затримали трьох посадовців: заступника директора ДП-голову комітету з конкурсних торгів і начальника профільного відділу ДП-члена комітету з конкурсних торгів за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а також куратора учасників торгів – за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України. Наразі триває досудове розслідування.

В НАБУ нагадали, що порушили кримінальне провадження за фактом заволодіння державними коштами на державних закупівлях «Укрзалізничпостачу» в січні 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: