Семерак розповів, хто перешкоджає розширенню заповідників в Україні

Читать на русском
Тільки 6,4 выдсотка території України охоплюють природно-заповідний фонд. Це істотно менше, ніж у середньому в ЄС.
Остап Семерак

Україна істотно відстає від країн ЄС у збільшенні територій природно-заповідного фонду. Основну перешкоду цьому створюють лісники, а також сільські та районні депутати.

Про це у себе на сторінці в Facebook пише міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає «Слово і Діло».

«Лише 6,4% території України охоплюють природно-заповідний фонд. Це істотно менше, ніж у середньому в ЄС. Рекорд у Словенії – 35%!», – нарікає міністр.

За його словами, один із пріоритетів – розширення таких територій. Однак опонентів такої справи достатньо. «Це в основному лісники та сільські й районні депутати, які відчувають хижацький інстинкт до вирубки лісу та полювання», – пояснив Семерак.

Міністр також повідомив, що в його відомстві підготували проект створення Національного природного парку «Дніпровській-Тетерівський», який більше відомий серед простих людей як мисливські угіддя Януковича – «Сухолуччя».

У Мінекології «рубають голови» за незаконну вирубку лісуМіністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак доручив звільнити керівника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області через незаконну вирубку лісу природно-заповідного фонду країни.

Нагадаємо, що в травні міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак підписав постанову про призупинення санітарних вирубок у межах заповідників і національних природних парків, що належать до відомства.

Раніше в Міністерстві екології та природних ресурсів України доручили керівникам національних природних парків у межах українських Карпат розробити план розширення меж природно-заповідних територій.

«Слово і Діло» зафіксувало 61 обіцянку Степана Семерака, 32 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності міністра екології України – 52%. З повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: