Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Ляшко обіцяє робити все від нього залежне, щоб «Південмаш» продовжував працювати

23 лютого 2015 року народний депутат України Олег Ляшко заявив, що буде робити все від нього залежне, щоб «Південмаш» продовжував працювати. Нагадаємо, що один з флагманів української промисловості знаходиться на грані закриття. Через скорочення кількості профільних замовлень надходження грошових коштів знизилося більш ніж в чотири рази. При цьому за договорами з Росією скорочення склало більш ніж в 60 разів. В результаті втрати основного замовника дефіцит оборотних коштів на кінець 2014 року склав близько 700 млн грн. Загальні борги підприємства на 1 січня досягали близько 640 млн, зокрема по зарплаті, супутнім платежам та соціальним виплатам - понад 140 млн грн.
Виконано
Сказано 23 лютого 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/O.Liashko/posts/782190298516236
  • http://korrespondent.net/business/companies/3482934-korrespondent-yuzhmash-okazalsia-na-hrany-zakrytyia
  • http://dnpr.com.ua/content/partiya-lyashka-vzyalas-za-yuzhmash
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58020
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60286

Результат

15 червня 2015 року народний депутат України Віктор Галасюк звернувся в РНБО, Міноборони та Мінекономіки щодо ситуації, яка склалася на ДП «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод ім. Макарова». У зверненні він як представник «Радикальної партії Олега Ляшка» і голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва просить надати результати розгляду та вжити заходів щодо виправлення ситуації, що склалась на підприємстві.

21 квітня 2016 року Верховна Рада ухвалила проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відбудови об'єктів інфраструктури» №3868, одними з ініціаторів якого виступили й народні депутати від фракції «Радикальної партії Олега Ляшка». Згідно пояснювальної записки, законопроект дозволить стабілізувати ситуацію в металургійній галузі та суміжних секторах, збільшити надходження до Державного бюджету за рахунок підвищення експортного мита на металобрухт, а також створити додаткову додану вартість на території держави шляхом глибокої переробки дефіцитної сировини, створеної на її території. Його підтримали 19 «радикалів». 12 липня 2016 року вказаний законопроект було повторно ухвалено з урахуванням пропозицій Президента.

17 листопада 2016 року Верховна Рада ухвалила проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо підтримки стратегічної галузі України» №5281. Документ передбачає уникнення банкрутства ДП «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова», підтримку та фінансове оздоровлення підприємства, подальший розвиток та підвищення конкурентоспроможності на світовому ринку космічного машинобудування й озброєння. Більшість «радикалів» проголосували ствердно.