«Газпром» назвав ціну для України на III квартал

Читать на русском
НАК Нафтогаз України планує накопичити в підземних сховищах до початку опалювального сезону 14 млрд куб. м газу.
Олексій Міллер

Ціна природного газу для України на III квартал становить $167,57 за тис. куб. м, «Нафтогаз України» вже запросив поставки газу в розмірі 3 млрд куб. м.

Про це заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер сьогодні на прес-конференції, передає «Слово і Діло».

«Ціна для України за формулою ціни за контрактом 2009 року становить $167,57 на третій квартал. Приблизний рахунок для НАК «Нафтогаз України» виставлений. Для того, щоб відновити поставки, компанія має лише зробити передоплату», – сказав Міллер.

За його словами, «Газпром» гарантовано поставить «нашим українським колегам стільки, скільки його буде оплачено».

За його словами, чинний контракт не вимагає жодних доповнень для того, щоб відновити поставки газу в Україну, для цього достатньо зробити лише передоплату.

«Обсяги, які наші українські колеги заявляють на третій квартал, досить значні – 3 млрд куб. м газу», – уточнив Міллер, додавши, що ці обсяги є абсолютно виправданими.

«Ми дуже уважно стежимо, як Україна веде закачування газу до ПСГ. На жаль, до сьогоднішнього дня відставання від графіка попередніх двох років із закачування газу до ПСГ склало вже більше 2,2 млрд куб. м газу. Це дуже-дуже багато», – підкреслив він.

Нагадаємо, що НАК «Нафтогаз України» планує накопичити в підземних сховищах до початку опалювального сезону 14 млрд куб. м газу.

Як повідомлялося раніше, до 11 червня запаси природного газу в українських підземних газових сховищах зросли до 9 млрд 379,06 млн куб. м, що на 13,9% менше, ніж на 11 червня 2015 року, коли в ПСГ зберігалося 10 млрд 886,96 млн куб. м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: