Вибори в ОРДЛО не видаються можливими – Оліфер

Читать на русском
Прес-секретар Леоніда Кучми розповіла, про що говорили сьогодні на засіданні безпекової підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську.
Леонід Кучма

Результати моніторингу режиму дотримання тиші та виконання представниками окупованих районів Донецької та Луганської областей говорять про неможливість проведення на цих територіях виборів.

Про це, підбиваючи підсумки сьогоднішньої зустрічі в Мінську, повідомила в своєму Facebook прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, інформує «Слово і Діло».

«Тривалі обстріли не тільки несуть небезпеку мирним жителям Донбасу, але й роблять проблемною подальшу роботу з політичних, гуманітарних та економічних питань. В таких умовах проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей не видається реальним», – написала Оліфер.

Вона також підтвердила раніше озвучену Іриною Геращенко інформацію про те, що бойовики категорично відмовляються проводити обмін полоненими, прив'язавши це питання до питання амністії, про що, за словами Оліфер, не може бути мови, оскільки це процеси різного порядку.

Закон про вибори на Донбасі скоро буде готовий – ТимошенкоЗаконопроект про проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу перебуває на завершальній стадії розробки.

«Представники окремих районів Донецької та Луганської областей заблокували звільнення заручників, цей процес не вдається розблокувати: звільнення заручників вони прив'язують до амністії, хоча ці процеси ніяк не пов'язані між собою і є речами абсолютно різного порядку», – повідомила прес-секретар.

Ще одним важливим питанням, піднятим українською стороною на сьогоднішній зустрічі, стало виконання бойовиками умов про звільнення територій, захоплених ними після підписання першого Мінського протоколу від 19 вересня 2014 року – в тому числі Дебальцевого. Деталі обговорення цієї теми Оліфер замовчує.

Нагадаємо, сьогодні Ірина Геращенко повідомила, що, попри відсутність зрушень у звільненні заручників з полону Д/ЛНР, найближчим часом варто очікувати на добрі новини про звільнення з РФ Георгія Афанасьєва та Юрія Солошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: