Чи пов'язане вбивство Шеремета з олігархом Григоришиним? Думки експертів

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Безумовно, трагічна подія, яка, на жаль, дійсно схожа на провокацію.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородний, аналізуючи інформацію про загибель журналіста Павла Шеремета.

«У центрі міста вбито відомого журналіста й ситуація дуже схожа на провокацію», – констатував політтехнолог.

При цьому, на його думку, малоймовірно, що зустрічі журналістів із Григоришиним пов'язані якимось чином із цією ситуацією.

«Те, що Григоришин близький до кореспондентів, в першу чергу до Лещенка, визнавав і він сам. Це давно не новина й навряд чи між цими подіями є якийсь зв'язок», – зазначив він.

На його думку, важливішим є той факт, що автомобіль належав Олені Притулі.

Луценко назвав загибель журналіста Шеремета вбивствомКерівник ГПУ Юрій Луценко прокоментував вибух у Києві, в результаті якого загинув відомий журналіст.

«Те, що це була машина Притули, – ще один доказ того, що це була провокація, вбивці знали, що в машині точно перебувала не вона. Правоохоронні органи зобов'язані зробити все, щоб замовники та виконавці були знайдені», – вважає експерт.

Політолог Володимир Фесенко також вважає, що не варто пов'язувати зустріч Григоришина з головним редактором «УП» із сьогоднішньою трагедією.

«Григоришин раніше не був помічений у діях, що пов'язані з агресивною поведінкою, насильством. Він сам свого часу був об'єктом насильницьких дій з боку конкурентів, групи Медведчука. Хоча, безумовно, це мають розслідувати правоохоронці», – зазначив експерт.

Колишній керівник холдингу «Вести» Павло Гужва, виступаючи на одному з телеканалів, пов'язав недавні інформаційні вкидання про Сергія Лещенка та Севгіль Мусаєву-Боровик щодо їхнього зв'язку з олігархом Григоришиним зі смертю Павла Шеремета.

«Це була глибоко ешелонована кампанія в соцмережах. Наскільки це пов'язано з убивством Павла, говорити поки складно, але це факт, дзвіночок про те, що можна подивитися й у цьому напрямку», – підкреслив він.

Нагадаємо, вчора російський олігарх Костянтин Григоришин, з яким раніше зустрічався нардеп Сергій Лещенко, був помічений за вечерею в ресторані з головним редактором видання «Українська правда» Севгіль Мусаєвою-Боровик.

За попередніми даними МВС, автомобіль Олени Притула, в якому їхав Шеремет, був підірваний саморобним вибуховим пристроєм, можливо, дистанційно керованим. Генпрокурор України Юрій Луценко вважає загибель журналіста вбивством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: