Депутати хочуть націоналізувати «Рівнеобленерго»

Читать на русском
У Верховній Раді зареєстрований проект закону про націоналізацію майна ПАТ «Рівнеобленерго» як майна, що належить державі-агресору.

У Верховній Раді зареєстрований проект закону про націоналізацію майна ПАТ «Рівнеобленерго» як майна, що належить державі-агресору.

Автором ініціативи виступив народний депутат від фракції «Батьківщини» Сергій Євтушок, пише «Слово і Діло».

«Рівнеобленерго» належить компанії VS Energy, якою володіють російські підприємці – колишній віце-спікер Держдуми РФ Олександр Бабаков, Олександр Воєводін і Євген Гінер. Група контролює третину ринку передачі електроенергії локальними мережами в Україні.

У жовтні Генпрокуратура України почала кримінальне розслідування, запідозривши VS Energy в махінаціях при тендерних закупівлях і в ухиленні від сплати податків.

У Шокіна хочуть перепродати три приватизованих обленергоГПУ просить суд визнати незаконною приватизацію трьох обленерго

Євтушок пропонує націоналізувати майно «Рівнеобленерго» як майно держави-агресора без подальшого відшкодування вартості майна та майнових прав. При цьому, нардеп пропонує відшкодувати збитки російським бізнесменам після закінчення агресії, що буде зафіксовано у відповідному міжнародно-правовому акті, на підставі двосторонньої міждержавної угоди.

«Ухвалення проекту закону сприятиме захисту національних, майнових та соціально-економічних інтересів України, її економічній самостійності в умовах зовнішньої агресії», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Варто відзначити, що група VS Energy володіє не лише «Рівнеобленерго». Зокрема, компанії більшою мірою належать «Житомиробленерго», «Хмельницькобленерго», «Кіровоградобленерго», «Миколаївобленерго», «Севастопольобленерго» і навіть «Київобленерго».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: