Арешт майна «діамантового прокурора» Корнійця скасований – Касько

Читать на русском
Колишній представник ГПУ Віталій Касько прокоментував ситуацію зі скасуванням арешту майна діамантового прокурора Олександра Корнійця.

Апеляційний суд Києва ще 12 липня зняв арешт із майна «діамантового прокурора» Олександра Корнійця.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-прокурор ГПУ Віталій Касько, передає «Слово і Дело».

За його словами, апеляцію подала дружина Корнійця Світлана, яка також є прокурорським працівником і якій, як виявилося, за шлюбним контрактом належить заарештована половина майна.

Справа «діамантових прокурорів» невдовзі розвалиться – КаськоВіталій Касько, який сьогодні заявив про відставку з посади заступника генерального прокурора України, вважає, що після його звільнення справа «діамантових прокурорів» Корнійця та Шапакіна розвалиться.

«Арешт був накладений ще у вересні 2015 року, проте розуміючи, що через увагу суспільства до цієї справи в той час тихо скасувати арешт не вдасться, апеляцію дружина Корнійця подала лише в червні 2016 року, коли про справу «діамантових прокурорів» потроху стали забувати. В своїй апеляції Світлана Корнієць, яка, до речі, обіймає посаду начальника відділу нагляду за дотриманням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Київської області, вказує на те, що між нею та чоловіком у 2013 році був укладений шлюбний контракт, за яким саме їй належить усе майно та земельні ділянки Корнійця. І про це вона, звичайно ж, забула вказати в своїй декларації», – констатував Касько.

Порушивши процедуру, Апеляційний суд ухвалив рішення задовольнити звернення Світлани Корнієць, незважаючи на те, що в разі доведення провини її чоловіка майно мало бути конфісковане.

Нагадаємо, раніше Корнієць, який не визнає своєї провини, заявив, що його просто «замовили» тодішнім заступникам генерального прокурора Сакварелідзе та Каську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: