ЦВК завершила підрахунок результатів проміжних виборів

Читать на русском
Центрвиборчком закінчив підрахунок голосів у всіх семи округах, де проходили довибори до Верховної Ради.

Центральна виборча комісія завершила підрахунок результатів проміжних виборів у всіх семи округах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт ЦВК.

Так, переможцем у 23 окрузі Волинської області стала кандидат від партії «УКРОП» Ірина Констанкевич, яка набрала 57,42% голосів. За самовисуванця Тетяну Ричкову, яка перемогла в 27 окрузі Дніпропетровської області, проголосувало 44,57% виборців.

А ось у 85 окрузі Івано-Франківської області йшла запекла боротьба за депутатський мандат, який у підсумку отримав кандидат від «Батьківщини» Віктор Шевченко, набравши 21,19%. Найближчий його переслідувач, брат міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика Сергій, набрав на 1,5% менше.

Довибори до Ради: сім додаткових підстав для зміни виборчої системиМайже непомітними для літнього політичного сезону стали дочасні вибори в семи мажоритарних округах. Низька явка, фальсифікації та підкуп виборців, схоже, вже стали звичним явищем для мажоритарної складової виборчої системи.

У Луганській області в 114 окрузі перше місце посів кандидат від партії «Наш край» Сергій Шахов, отримавши 37,21% голосів. У 183 окрузі Херсонської області битву за депутатське крісло виграв кандидат від «Батьківщини» Юрій Одарченко. За нього віддали свої голоси 25% виборців. Із невеликим відривом у 206 окрузі Чернігівської області переміг Максим Микитась, який отримав 31,45% голосів.

В останню чергу ЦВК завершила підрахунок голосів у 151 окрузі Полтавської області, де вчора, 20 липня, зупинили роботу ОВК й змінили голову комісії. Переможцем тут став ще один кандидат від «Батьківщини» – Руслан Богдан. За нього свої голоси віддали 21,64% виборців.

Нагадаємо, 17 липня в семи округах пройшли проміжні вибори до Верховної Ради України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: