Експерт розповіла, в якому окрузі були найскладніші та «найбрудніші» вибори

Читать на русском
Політтехнолог розповіла, в якому з округів була найбільш брудна боротьба в ході довиборів до ВР.
Катерина Одарченко

Найскладніші вибори були в Луганській області в окрузі №114.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи довибори до Верховної Ради.

«В окрузі №114 у фізичному, психологічному та навіть технічному плані було складно працювати, оскільки потрібно проїхати через блокпости, а туди навіть автобуси не хочуть ходити. Людям було важко. Це велика проблема. Кампанія там була складною й достатньо «чорною», – вважає Одарченко.

Як зазаначила експерт, були спроби нахабного та прямого підкупу, безпосередньо навіть у закладах громадського харчування.

Також, на її думку, те, що відбувалося в Херсоні, виглядало жахливо.

Довибори-2016: імовірні претенденти на перемогу в 114 окрузіУ Луганській області пройдуть довибори в одномандатному виборчому окрузі, що розташований поблизу російського кордону.

«Неодноразово в день голосування в моменти піку явки відбувалося нібито мінування ключових великих ділянок. Температура +40 вдень. Очевидно, що люди йдуть на вибори з 8:00 до 9:30 та з 18:00 до 20:00. У цей час надходили повідомлення про замінування, а розбиралися не півгодини-годину, як має бути за регламентом, а 2,5 години», – пояснила політтехнолог.

За її словами, це було абсолютною грубістю також із боку правоохоронних органів.

«Ця технологія зниження явки стара, вона використовувалася й на минулих виборах у Чернігові, тільки там ще знаходили зброю. В цілому зниження явки зазвичай вигідне тим кандидатам, які використовують підкуп та адмінресурс. Їм вигідно, щоб прийшли ті кандидати, яких можна проконтролювати», – проаналізувала ситуацію Катерина Одарченко.

Як відомо, в Луганській області ще станом на вечір неділі порушено 14 кримінальних проваджень, пов'язаних із виборчим процесом.

Додамо також, що у виборчому окрузі №183 в Херсонській області кандидат від «Батьківщини» Юрій Одарченко вже оголосив себе переможцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: