Кубів назвав дату другої спроби приватизації ОПЗ

Читать на русском
Зацікавлені в купівлі ОПЗ інвестори хочуть справедливої ринкової ціни цього об'єкта, тому вона, скоріш за все, буде знижена.
Степан Кубів

Одеський припортовий завод буде знову виставлений на продаж у жовтні цього року. При цьому стартова ціна, скоріш за все, буде знижена.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Те, що мало 5 років тому якусь ціну «ікс», то, можливо, ця ціна є трохи нижчою за «ікс». Планується це зробити (провести повторний конкурс з приватизації ОПЗ – Ред.) в жовтні», – сказав віце-прем'єр.

За його словами, зацікавлені в купівлі ОПЗ інвестори хочуть справедливої ​​ринкової ціни цього об'єкта.

Кубів також зазначив, що невдалий конкурс із продажу ОПЗ стане цінним досвідом для проведення приватизації державних підприємств.

Нагадаємо, що 18 липня на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Таким чином, приватизація ОПЗ була з тріском провалена.

Експерти розповіли, чому влада провалила приватизацію ОПЗПровал з конкурсом з приватизації Одеського припортового заводу показав, що Україна не готова до приватизації стратегічних підприємств такого масштабу.

Наступного дня голова Фонду державного майна України Ігор Білоус заявив, що розраховує оголосити повторний конкурс із продажу ПАТ «Одеський припортовий завод» наприкінці літа-початку осені.

«Слово і Діло» зафіксувало 32 обіцянки Степана Кубіва, 19 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 59%. Із повним переліком обіцянок першого віце-прем'єр-міністра можна ознайомитися на сторінці.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: