ФДМ назвав дату повторної приватизації Одеського припортового

Читать на русском
Для успішного проведення повторного конкурсу необхідно змінити деякі умови приватизації заводу.
Ігор Білоус

Фонд державного майна України розраховує оголосити повторний конкурс із продажу ПАТ «Одеський припортовий завод» наприкінці літа-на початку осені.

Про це заявив глава відомства Ігор Білоус на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми розраховуємо почати другий раунд наприкінці літа або на початку вересня... Інвестори з Америки, Туреччини, а також з арабських країн зберігають свій інтерес», – сказав він.

Глава ФДМ уточнив, що для успішного проведення повторного конкурсу необхідно змінити деякі умови приватизації, й ціна продажу – одна з цих умов.

«Раніше в нас була норма про 30% дисконту. Можливо, ми її застосуємо», – припустив Білоус.

ФДМ також почне діалог із Кабміном про можливість надання податкових преференцій для майбутнього інвестора. Ще одним важливим питанням є реструктуризація заборгованості ОПЗ перед Group DF (власність Дмитра Фірташа).

МВФ та ЄБРР пропонують Україні переглянути ціну продажу ОПЗМВФ та Європейський банк реконструкції та розвитку запропонували Україні знизити ціну на Одеський припортовий завод.

«Деякі інвестори не хотіли б працювати з цим кредитором. Висловлюється побажання, щоб було підписано угоду про реструктуризацію заборгованості ще до продажу заводу», – резюмував глава ФДМ.

Як повідомлялося раніше, конкурс із продажу ОПЗ провалився: жодна компанія не подала заявку для участі в ньому. Українські експерти пояснили, чому конкурс із продажу ОПЗ не відбувся.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: