Авдіївський коксохім знеструмлений унаслідок обстрілів

Читать на русском
В результаті обстрілу перебиті дві з чотирьох ліній електропередачі, які забезпечують енергією Авдіївку, АКХЗ і Донецьку фільтрувальну станцію.
Авдеевский коксохим

Найбільший в Європі коксохімічний завод, що входить до групи «Метінвест», різко знизив виробництво після нічного обстрілу Авдіївки, що призвело до знеструмлення підприємства.

Про це пише генеральний директор підприємства Муса Магомедов на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Авдіївка залишилася без світла та води, АКХЗ за рахунок власної генерації веде мінімальну видачу першим і другим коксовими цехами, третій і четвертий – переведені в режим обігріву. Уточнюємо місце та характер пошкоджень», – зазначив гендиректор.

Він уточнив, що в результаті обстрілу перебиті дві з чотирьох ліній електропередачі, які забезпечують енергією Авдіївку, АКХЗ і Донецьку фільтрувальну станцію.

Прес-служба групи «Метінвест» також розповсюдила прес-реліз, у якому повідомляється, що в результаті бойових дій повністю знеструмлений Авдіївський коксохім.

Авдіївка: війна на виснаження, а не повномасштабні бої – Foreign PolicyНа сході України знову з'явилася точка, де бойові дії за інтенсивністю не поступаються подіям кінця серпня 2014 року. Йдеться про невелике містечка Авдіївка, зокрема його промислову зону, яка впритул прилягає до протиборчих сторін.

«На цю мить за рахунок власної генерації (в роботі два промислових генератори) перший і другий коксові цехи забезпечені й перебувають на мінімальному рівні виробництва. Третій і четвертий цехи в екстреному порядку переводяться в режим консервації», – пояснюється в повідомленні «Метінвесту».

Зараз бригада енергетиків заводу та фахівців «ДТЕК» намагаються домовитися з військовими про надання зеленого коридору для виконання ремонтно-відновлювальних робіт.

Нагадаємо, що з початку ведення бойових дій АКХЗ зупиняється вже втринадцяте. На території підприємства розірвалося понад 320 снарядів, дев'ять працівників заводу загинули, понад 50 людей отримали поранення.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: