Україна наростила запаси газу до 10 млрд кубів

Читать на русском
Всього в поточному році вітчизняні підземні сховища газу поповнилися на 1,7 млрд куб. м газу, з яких в I половині липня – на 0,4 млрд куб.

Станом на ранок 18 липня до підземних газових сховищ України закачано 10,027 млрд куб. м природного газу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на відділ зв'язків із громадськістю та пресою ВАТ «Укртрансгаз».

«За оперативною інформацією ЦДД, поточний добовий режим закачування природного газу становить 34,2 млн куб. м», – йдеться в повідомленні прес-служби «Укртрансгазу».

Всього в поточному році вітчизняні підземні сховища газу поповнилися на 1,7 млрд куб. м газу, з яких у першій половині липня – на 0,4 млрд куб.

Як повідомлялося раніше, НАК «Нафтогаз України» планує приступити до імпорту газу для його закачування до підземних сховищ за власні кошти в першій декаді липня, а з третьої декади липня – за кредитні кошти ЄБРР. У планах «Нафтогазу» – довести мінімальні запаси в ПСГ до початку опалювального сезону 2016/2017 до 14,5 млрд куб. м газу.

Нагадаємо, в суботу 16 липня 2016 року, Україна відновила поставки газу з Польщі до 0,3 млн куб. м/добу та збільшила імпорт зі Словаччини до 8,8 млн куб. м/добу. Таким чином, на сьогоднішній день блакитне паливо в Україну надходить лише з Європи за трьома напрямками: угорським, словацьким та польським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: