Коболєв пояснив, коли почне закачувати газ на опалювальний сезон

Читать на русском
Кошти акумулюються через те, що в Нафтогазі очікують мінімальну ціну імпорту газу в третьому кварталі.
Андрій Коболев

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» планує здійснювати закупівлі природного газу в III кварталі цього року за рахунок акумуляції грошових коштів на рахунках у державних банках.

Про це глава правління НАК Андрій Коболєв заявив на засіданні Кабінету міністрів сьогодні, 11 травня, повідомляє «Слово і Діло».

«Кошти акумулюються через те, що ми очікуємо на мінімальну ціну імпорту газу в третьому кварталі. Всі кошти, які є в компанії, перебувають на рахунках у державних банках. Це «Укрексімбанк», «Укргазбанк» та «Ощадбанк», – сказав Коболєв.

Україна проти Росії: повний список міжнародних позовівНа розгляд взаємних позовів підуть роки й одні лише судові витрати складуть мільйони доларів. Загальна сума позовів складає близько $100 млрд.

Раніше Андрій Коболєв заявляв, що «Нафтогаз України» відрізаний від зовнішнього кредитування, оскільки потенційні кредитори зайняли вичікувальну позицію через припинення реформ в Україні.

Водночас ЄБРР повідомив про готовність у разі необхідності поповнити поновлювану кредитну лінію на купівлю газу для проходження опалювального сезону 2016/17 в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: