Суд поставив крапку в справі про штраф «Газпрому»

Читать на русском
22 січня 2016 року АМКУ наклав на Газпром штраф за зловживання монопольним становищем при транзиті газу через Україну на 85,966 млрд грн.

Вищий господарський суд України відхилив апеляційну скаргу ПАТ «Газпром» про визнання недійсними рішень судів нижчих інстанцій залишити без розгляду позовну заяву компанії оскаржити рішення Антимонопольного комітету України про накладення штрафу на російську компанію в розмірі 85,966 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ухвалу господарського суду від 13 квітня 2016 року та постанову Київського апеляційного суду від 18 травня 2016 року в цій справі залишити без змін, а касаційну скаргу ПАТ «Газпром» – без задоволення», – заявив представник суду.

У «Нафтогазі» відповіли на вимогу «Газпрому» заплатити за поставлений до ОРДЛО газНАК «Нафтогаз України» не приймає газ за контрактом з «Газпромом» на газовимірювальних станціях Прохорівка та Платове, що розташовані на кордоні між РФ та окупованими територіями Донбасу.

Нагадаємо, що 22 січня 2016 року АМКУ наклав на «Газпром» штраф за зловживання монопольним становищем при транзиті газу через Україну на 85,966 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, розгляд за позовом НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» на предмет перегляду ціни природного газу в Стокгольмському арбітражі перенесено з лютого на вересень 2016 року, в зв'язку з чим рішення щодо нього буде винесено на початку 2017 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: