Експерт розповів, що стане предметом торгів Путіна та Керрі

Читать на русском
Олександр Горбаткоголовний координатор «Донбас SOS»

Ніхто не знає, що стоїть за цим візитом, і дуже важливо зараз, якою буде реакція керівництва РФ на саміт НАТО.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив лідер ГО «Донбас SOS» Олександр Горбатко, аналізуючи майбутню зустріч держсекретаря США Джона Керрі з президентом РФ Володимиром Путіним.

«Безумовно, зараз важливо, як Путін відреагує на Варшавський саміт НАТО щодо безпосередньо агресії на території України. Тут є певні зрушення з приводу статусу непідконтрольних територій. Все йде в рамках торгу: чого хоче Путін, щоб перейти до реальних дій щодо «Мінська» та запуску тих програм, які давно підготовлені», – міркує Горбатко.

На його думку, Керрі тиснутиме на Путіна, щоб перейти до інших форм діалогу.

«Можливо, навіть безпосередньо вестиметься діалог про виведення російських військ», – зазначив експерт.

Керрі запевнив, що відносини між НАТО та РФ до виконання «Мінська» не відновлятьсяДерсекретар США Джон Керрі запевнив, що НАТО не відновить робочих відносин із РФ до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

На його думку, саміт НАТО не зовсім виправдав очікування, хоча, безумовно, всі країни-члени Альянсу прекрасно розуміють, що РФ нарощує військову міць і це відбувається не просто так.

«Будівництво військових заводів і збільшення кількості танків колись може почати працювати на справжню війну», – підкреслив Олександр Горбатко.

Нагадаємо, як заявив Президент Петро Порошенко за підсумками саміту, країни G5 допоможуть Україні розробити дорожню карту виконання Мінських угод.

Також міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що Керрі в ході візиту до Москви порушить питання виконання РФ Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: