Експерт про підсумки зустрічі РФ-НАТО: Росія продовжує вважати себе наддержавою

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Для РФ будь-які дискусії та аргументи не грають жодної ролі.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи підсумки засідання Росія-НАТО.

«Вони вірять у те, що їхня військова міць дозволяє їм на рівних розмовляти з будь-якою країною. РФ продовжуватиме вважати себе світовою наддержавою та виставлятиме свої претензії на інші території», – констатував аналітик.

Зараз, за його словами, дуже важливо, якими будуть подальші дії НАТО, тому що військовий контингент Альянсу – це лише перший крок до стримування РФ.

Грибаускайте: мета Путіна – повернути до зони впливу РФ усі країни колишнього СРСРПрезидент Литви Даля Грибаускайте заявила, що керівництво РФ продовжує сприймати всі території колишнього Радянського Союзу своїми.

«НАТО перебуває в новому геополітичному періоді й тихо-спокійно вже не буде. Доведеться боротися з РФ не на фінансовому, економічному, а саме на військовому полі. Що швидше НАТО це зрозуміє, то краще», – вважає Краснопьоров.

На його думку, конфронтація посилюватиметься. РФ продовжить використовувати потенціал, який у неї є, й буде готова кинути росіян у будь-яку точку світу, щоб вони померли за якусь незрозумілу ідею Путіна.

«Європа – це територія прав людини. Вони не будуть вести «гібридну» війну. Путін це бачить. Він піде на брудні дії, часом неадекватні. Європа цього боїться. Головне питання зараз у тому, наскільки дії НАТО, ухвалені на Варшавському саміті, просуватимуться. Якщо прогресу не буде, РФ зможе дозволити собі ще більше», – проаналізував ситуацію Валентин Краснопьоров.

Як відомо, постпред РФ при НАТО Олександр Грушко назвав заходи Альянсу зі зміцнення східних флангів «необґрунтованими, надлишковими, контрпродуктивними», такими, що мають «конфліктний характер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: