НБУ посилив правила виведення капіталів

Читать на русском
Подання звітів про проведені операції по рахунках, відкритим за межами юрисдикції України, тепер відбуватиметься в електронній формі замість паперової.

Національний банк України вніс зміни до порядку індивідуального ліцензування валютних операцій, обмеживши умови легального виведення капіталу з країни особами, які ховаються від влади.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на постанову НБУ №353 від 12 липня, яке вступає в дію з 14 липня 2016 року.

«Для запобігання непродуктивному відпливу капіталу з України Нацбанк передбачив додаткову підставу для відмови у видачі індивідуальних ліцензій. А саме – в разі, якщо отримати ліцензію намагається особа, яка переховується від органів досудового слідства, слідства, суду або органів влади (за інформацією Міністерства внутрішніх справ України)», – йдеться в повідомленні.

Дещо змінився й порядок отримання індивідуальних ліцензій. Тепер юридичні особи та фізичні особи-підприємці не мають подавати в НБУ документи, які перебувають у публічному доступі – виписки з ЄДРПОУ.

В НБУ розповіли, які банки будуть наступними «на виліт»«Український банк реконструкції та розвитку» та «Держзембанк» із великою ймовірностю будуть ліквідовані до кінця цього року.

Однак фізособи, які не є підприємцями, для отримання індивідуальних ліцензій на розміщення валютних цінностей на рахунках за межами України мають подавати до Нацбанку копію податкової декларації про майновий стан і доходи для перевірки джерел походження коштів.

Подання звітів про проведені операції за рахунками, відкритими за межами юрисдикції України, тепер відбуватметься в електронній формі замість паперової.

Як повідомлялося раніше, Президенту України Петру Порошенко не вдалося виконати свою обіцянку про скасування подвійного оподаткування з Люксембургом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: