Хресна хода на Київ: експерт оцінила ситуацію

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Спекуляції на темі віри, як і на темі мови, якихось культурних особливостей, дуже прості, полярні та дозволяють приводити людей до емоційної підтримки тієї чи іншої політичної сили.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи ситуацію навколо хресної ходи та заяву спікера Верховної Ради Андрія Парубія про те, що Кремль уже підготував провокації на вулицях Києва.

«Ця тема, безумовно, сприймається емоційно й ніхто не приховує, що вона є методом впливу на суспільство. Рівень довіри до церкви, згідно із соціологією, залежно від регіону складає від 40 до 67%. Це високий показник, якщо порівняти із суддями, Президентом і Кабміном. Безвідповідальні політики користуються цією темою», – міркує політконсультант.

«З часів Майдану ми знаємо, до чого може призвести використання полярних тем», – зазначила вона.

Безумовно, нерозумно заперечувати вплив Москви, але це ідеологічне співіснування було завжди.

«Але не варто говорити, що це метод, який однозначно призведе до якогось кровопролиття. Це метод впливу. Нам потрібно давати відповідь. А відповідь – це ідеологічна матриця країни, а не просто паразитування на полярних темах», – констатувала Одарченко.

Як відомо, учасники хресної ходи були помічені з георгіївськими стрічками та значками із зображенням російського імператора Миколи ІІ.

Відзначимо, що 27 липня, напередодні святкування Дня хрещення Русі-України, учасники ходи мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: