РФ витрачає на пропаганду більше, ніж увесь Держбюджет України – експерт

Читать на русском

Політолог впевнений, що Україна втратила багато часу, а вся інформполітика за кордоном пов'язана з іменем Тимошенко.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політолог Кость Бондаренко, коментуючи створення двох нових телеканалів: Україна Tomorrow та військового каналу.

«Ідея створення каналу Україна Tomorrow цікава й потрібна, але з нею запізнилися років на 7 мінімум. Коли в 2007 році Україна вперше програла газову кампанію часів Ющенка, тоді стояло питання протистояння і потрібні були канали, які б давали інформацію з України. Раніше потрібно було $5 мільйонів, щоб країна отримала вихід до Euronews. Тепер, щоб створити новий канал, який запрацює, потрібен не один рік і в декілька разів більше коштів. При цьому споживач повинен звикнути до нового каналу й насправді результативності від роботи каналу не буде довгий час», – розповідає Бондаренко.

За його словами, для ведення інформаційної політики потрібна системність, а не разові крайні, надзвичайно затратні заходи. В Україні має бути єдина система пропаганди й не потрібно боятися цього слова, особливо зараз, але, на жаль, у нас немає структур, які б могли на належному рівні це втілити.

«У Росії інформаційна пропаганда для Заходу ведеться з першого дня приходу Путіна до влади. 

Питання присутності Росії, їх лідера в західних ЗМІ поставлене вкрай чітко й на це витрачаються кошти більші за Держбюджет України весь разом взятий. В Україні ж вся інформаційна діяльність за кордоном пов'язана з однією особою – Юлією Тимошенко. Ця інформаційна пропаганда була створена в двох напрямках: один – Тимошенко-янгол, а інший – Тимошенко-демон», – вважає він.

Щодо військового каналу, експерт зазначив, що особливої ролі в нього немає. Його будуть вмикати у військових частинах, не більше.

Нагадаємо, в серпні минулого року подібний канал був запущений медіа-холдингом «1+1». Він розпочав мовлення під назвою Ukraine Today англійською мовою.

Крім того, Юрій Стець повідомив про постанову Президента України щодо створення військового телеканалу. Він буде запущений протягом найближчих одного-двох місяців, після чого його передадуть Міноборони України. Контент каналу буде присвячений Збройним силам України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: