Мінрегіон спрямує кошти на відновлення мостів на Донбасі

Читать на русском
За словами віце-прем'єра – глави Мінрегіону Геннадія Зубка, на ремонт мостів Донецької області Кабмін направить 88 млн грн.
Геннадій Зубко

Сьогодні, 13 липня, Кабінет міністрів України ухвалив постанову про виділення 105 млн 500 тис. грн на відновлення Донецької області. 88 мільйонів із цієї суми підуть на відновлення зруйнованих мостів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

Пропозиція виділити ці кошти з Державного фонду реконструкції та розвитку вніс віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

У Жебрівського відзвітували про відновлення інфраструктури ДонбасуДонецька військово-цивільна адміністрація відзвітувала про кількість відновлених об'єктів інфраструктури.

«Так, понад 17 млн ​​грн спрямовано на будівництво мосту на автомобільній дорозі державного значення Красний Лиман-Артемівськ-Горлівка (км 28 + 044), понад 36 млн грн – на капітальний ремонт мосту на автодорозі державного значення Красний Лиман-Артемівськ-Горлівка (км 12 + 488), понад 33 млн грн – на будівництво мосту на автомобільній дорозі державного значення Київ-Харків-Довжанський (км 675 + 378), а також майже 1,9 млн грн – на реконструкцію автодорожнього металевого мосту через р. Залізна Балка на вул. Залізній, сел. Новгородське м. Торецьк», – повідомив Зубко.

За словами міністра, з ухваленням цієї постанови Кабмін загалом направить до регіонів 2,87 млрд грн Державного фонду регіонального розвитку. «Це майже 96% від усієї суми коштів ГФРР. На місцях уже ведеться активна робота й кожна область відповідно до поданого проекту реалізує реконструкцію та будівництво доріг, розвиток соціальної інфраструктури тощо», – сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань внутрішньо переміщених осіб і тимчасово окупованих територій Георгій Тука розповів, що в першу чергу кошти, виділені на відновлення Донбасу, будуть спрямовані на реалізацію інфраструктурних проектів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: