Кабмін розкрив інформацію щодо фінансування Донбасу на цей рік

Читать на русском
Орієнтовний обсяг грошей для відновлення інфраструктури та надання соціальних послуг становить 1 млрд 257,7 млн дол. США, для відновлення економіки – 135,5 млн дол. США.

Для відновлення зруйнованих об'єктів у Донецькій і Луганській областях у 2016 році передбачено 227 млн ​​грн з 5,8 млрд грн необхідних.

Про це йдеться в плані пріоритетних дій уряду України на поточний рік, затвердженому розпорядженням Кабміну №418-р від 27 травня 2016 року та оприлюдненому на офіційному сайті уряду, повідомляє «Слово і Діло».

«Для об'єктів, що потребують першочергового відновлення, необхідно 5,8 млрд грн. У 2016 році для цих цілей передбачено 227 млн ​​гривень», – сказано в плані пріоритетних дій на 2016 рік.

Відзначається, що із зазначених 5,8 млрд грн 1,73 млрд грн піде в Донецьку область, ще 4 млрд грн – призначені для Луганської області.

Згідно з проведеною оцінкою шляхів відновлення та розвитку миру в Україні, орієнтовний обсяг необхідних фінансових ресурсів для відновлення інфраструктури та надання соціальних послуг становить $1 млрд 257,7 млн, для відновлення економіки – $135,5 млн.

Визначення більш чіткої кількості витрат на відновлення звільненого Донбасу можливе після затвердження Державної цільової програми «Відновлення та розвиток миру в східних регіонах України», внесення змін до Державного бюджету України на 2016 рік та включення їх фінансування до проекту закону України про Державний бюджет України на 2017 рік.

Сьогодні стало відомо, що на окупованих територіях Донбасу зупинилася робота Донецького металургійного заводу, Алчевського металургійного комбінату та Авдіївського коксохімічного заводу.

Нагадаємо, що вчора Президент України Петро Порошенко підписав закон, який додатково направляє 3 мільярди гривень на відновлення звільнених територій Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: