ЄС закликає Україну не запроваджувати контрсанкції проти РФ

Читать на русском
Спокуса України запровадити контрсанкціі проти транзиту до ЄС з Росії буде контрпродуктивним і призведе до економічних втрат.
Йоханесс Хан

Комісар Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнес Ган вважає можливі дзеркальні санкції до російського транзиту з боку України контрпродуктивними.

Таку думку він висловив під час Сьомого засідання неформального міністерського діалогу Східного партнерства в Києві у вівторок, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Ган зазначив, що розуміє спокусу для України помститися, але, на його думку, це не піде на користь економічному розвитку.

Водночас комісар розкритикував російську політику санкцій щодо України. «Я не згоден із такими заходами... Закликаю Росію передумати», – сказав він.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін 1 січня 2016 року видав указ, яким міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через територію Росії здійснюються лише з території Білорусі із застосуванням пломб на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС та за наявності у водіїв облікових талонів.

Мінекономіки хоче продовжити продовольчі санкції проти РФМіністерство економічного розвитку України пропонує продовжити дію продовольчого ембарго проти Росії до кінця 2017 року.

Але вже 1 липня Путін підписав указ, який розширив санкції щодо транзиту товарів з України до Киргизстану, а також запроваджує повну заборону транзиту товарів «під ембарго».

Згідно з даними Мінекономрозвитку, необґрунтовані економічні дії РФ за підсумками січня-квітня 2016 року вже призвели до скорочення українського експорту до Казахстану на 47,9% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: