У «БПП» відповіли на можливий візит Ле Пен до Криму

Читать на русском
Нардеп від фракції БПП Ірина Фріз назвала можливий візит Марін ле Пен в окупований Крим недружнім кроком до України.
Ірина Фріз

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Фріз відповіла на запрошення Росією голови французької ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен відвідати окупований Севастополь на день військово-морського флоту РФ із 31 липня до 2 серпня цього року.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп заявила, що візит Ле Пен до Криму буде недружнім проявом на адресу України та підірве зусилля французької влади з деескалації конфлікту в Україні.

У «БПП» розповіли, чому сенат Франції хоче зняти санкції з РФРішення французького сенату про зняття санкцій проти Росії є суто політичним і свідчить про небажання французських парламентарів зважати на ризики, які виникають від скасування санкцій.

«Майбутній візит Марін Ле Пен, яка традиційно проявляє лояльність до Кремля, отримує від нього фінансову допомогу, безумовно, буде розглядатися як недружній прояв щодо України», – заявила Фріз.

За її словами, в контексті останнього рішення французького Сенату щодо пом'якшення санкцій проти Росії та заяв МЗС Франції щодо прискорення виборів на окупованій частині Донбасу візит Ле Пен як кандидата в президенти Франції до Криму підриває зусилля, яких офіційний Париж доклав до припинення ескалації російської агресії на Донбасі.

Нагадаємо, делегація депутатів парламенту Франції знову збирається відвідати окупований Росією Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: