Сенат Франції хоче зняти санкції з Росії

Читать на русском
Сенат Франції має намір проголосувати за резолюцію про зняття урядом санкцій із Російської Федерації.

Сенат Франції має намір ухвалити та передати на розгляд уряду країни резолюцію про зняття санкцій із Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.tv».

Туск запевнив, що санкції проти РФ будуть продовженіГолова Євроради Дональд Туск заявив, що політика щодо РФ не зміниться, а санкції будуть продовжені до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

Один з авторів документа, сенатор Ів Поццо ді Борго, минулого року відвідав окупований Росією Крим. Навколо французького політика тоді розгорівся скандал, оскільки ЗМІ Франції опублікували фото, на яких ді Борго в Криму ходив у футболці з написом «Обама, ти – чмо».

Раніше, в квітні Нижня палата парламенту Франції – Національна асамблея – проголосувала за цю резолюцію. Повідомляється, що це рішення є рекомендаційним і не внабуде чинності в разі, якщо Сенат не підтримає його.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель на з'їзді своєї партії ХДС наполягла на тому, що санкції проти Росії можуть бути скасовані лише після того, як російська сторона виконає Мінські домовленості, а Україна відновить контроль над своїм кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: